Artiklen indeholder reklamelinks
Der er sket en markant stigning i efterspørgslen på klimavenlige løsninger og produkter inden for erhvervslivet. Forbrugerne er langt mere klimabevidste end for 10 år siden, og det stiller krav til virksomhederne. Ved at omlægge forretningsstrategien og blive mere grøn, styrker det virksomhedens image udadtil samtidig med, at der medfølger en lang række økonomiske gevinster, som kan måles på bundlinjen. Glade forbrugere kan måles i virksomhedens økonomi, og hvorfor ikke være på forkant og investere lidt ekstra tid og penge på at satse på den grønne omstilling? Vi har samlet fire tips til, hvordan du tager næste skridt mod en grønnere hverdag, når du går på arbejde.
Industri- og produktionsvirksomheder kan have stor gavn af fasekompensering. Det påkræves, at virksomheder fasekompenserer, hvis de benytter sig af store kraftige motorer, for at undgå for stor belastning på elnettet. Ved at installere et fasekompenseringsanlæg minimeres forskydningen samtidig med, at forsyningskvaliteten forbedres og driftssikkerheden øges. En af de mærkbare fordele ved fasekompensering er, at strømforbruget reduceres, fordi strømtabet mindskes. Derudover forlænges levetiden på kabler og transformere, da belastningen på installationen reduceres. De mange fordele ved fasekompensering vil derfor komme både klimaet og virksomhedens pengepung til gode.
Hvert år udledes der meget CO2 fra biler. Opfordr gerne virksomhedens ansatte til at køre sammen til arbejde, hvis de bor i samme område eller skal tage motorvejen. Hvis det er muligt at tage cyklen, vil det, udover at spare på CO2 udledningen, komme sundheden til gode. Udgifterne til benzin vil ligeledes minimeres. Hver gang der skal foretages en forretningsrejse eller møde, er det værd at overveje mulighederne for alternativ transport. Offentlig transport udleder eksempelvis langt mindre CO2 end en personbil. Måske er det slet ikke nødvendigt med et fysisk møde? Hvis mødet kan klares over Teams eller Zoom, er det både miljøvenligt og tidsbesparende for begge parter.
Invester i gode kvalitetsprodukter som holder mange år frem i tiden. Det gælder både møbler til kontoret, IT-udstyr og hårde hvidevarer til køkkenet og personalerummet. Gå efter EU’s fælles energimærke når det er tid til udskiftning af computere, opvaskemaskine, lamper eller køleskab. Energimærket indikerer produktets energiforbrug, som gør det nemmere at vælge et energieffektivt produkt. I nogle tilfælde er det måske muligt at reparere frem for at købe nyt. Undersøg altid muligheden for reparation i stedet for at købe nyt medmindre produktet er af dårlig energimærkning.
Et sted hvor der virkelig kan gøres en indsats, er gennem en reduktion af virksomhedens interne ressourcer. Udskift alle engangsartikler, såsom krus, papirservietter og bestik, med holdbare løsninger som kan genanvendes eller vaskes. Undersøg muligheden for miljøvenlige kontorartikler og vent med at bestille nye hjem indtil de nuværende er opbrugt.
Printerpapir er en af de store syndere, når det kommer til kontorartikler. Hele 14 % er verdens træfældning går til produktion af papir. Køb genbrugsprinterpapir, brug det med omhu og udnyt at du kan printe på begge sider. Gå skridtet videre i den digitale retning og benyt en cloudbaseret opbevaringsløsning. Udover at spare på papiret vil det overskueliggøre opbevaringen og gøre det nemmere for de ansatte at tilgå dokumenterne, uanset hvor de befinder sig.