Ingenioer skabte cremesucces

Beauté Pacifique stammer fra en ingeniør, der solgte hudscannere

Artiklen indeholder reklamelinks

Ingenioer skabte cremesucces

Danmark har flere forskellige mærker og brands, der gør det godt inden for kosmetik og hudpleje. Et af dem er Beauté Pacifique, som har etableret sig i en række lande, og som bliver solgt i en masse butikker rundt om i verden.

Stifteren bag Beauté Pacifique hedder Flemming K. Christensen, og han er egentlig ingeniør. Han og forretningspartneren Gunnar Svendsen solgte egentlig scannere, som kunne vise et tværsnit af huden, inden de kastede sig over hudpleje.

Sammen med Flemming K. Christensens kone er de tre ejerkredsen i Beauté Pacifique, der faktisk begyndte salget i USA og sidenhen er kommet til Danmark.

”Amerikanerne elsker europæiske navne”

Netop fordi produkterne først blev solgt i USA, valgte folkene bag produkterne, at virksomheden skulle hedde Beauté Pacifique. Det kan godt lyde lidt bagvendt, at fordi noget skal sælges i USA, vælger man et fransk navn, men der er en god grund til det.

På en fremvisning af den hudscanner, som egentlig var det, der oprindeligt blev solgt dog fra en anden virksomhed, havde Flemming K. Christensen en færdig creme, som han havde fået testet på Marselisborg Hospital. Den virkede. Her mødte han en tidligere chef for kosmetikfirmaet Lancôme, som rådgav om navnet.

Beskeden var, at af en eller anden grund opfatter amerikanerne hudplejeprodukter som mere troværdige, hvis de hedder noget europæisk, sagde Flemming K. Christensen til Berlingske Business.

At navnet så blev fransk og ikke dansk er måske ikke så mærkeligt, når man tænker over det. De fleste amerikanere vil lettere kunne genkende et fransk navn, end de vil kunne genkende et dansk navn, når alt kommer til alt.

Verdensomspændende handel

I dag er Beauté Pacifique at finde mange steder rundt om i verden. Produkterne bliver solgt i mere end 15 lande verden over, og produkterne kan fås på fem kontinenter – kun Sydamerika har ikke en forhandler af Beauté Pacifique lige nu.

Virksomheden har også en sund økonomi, og således omsatte Beauté Pacifique for knapt 24,5 millioner kroner ifølge regnskabet, der ligger offentligt tilgængeligt gennem CVR-registret.

Det er et flot resultat, og det bliver kun bedre af, at firmaet skabte et overskud i 2017 på 6 millioner kroner – en halv million mere end året før.

Forretningen går altså godt for virksomheden, der startede i den lille by Hadsund, og som faktisk stadig har hovedsæde her.

Åbnet egen hudklinik

I 2010 åbnede Beauté Pacifique endda deres egen hudklinik i Hadsund, hvor hovedsædet også ligger. Her bruger virksomheden sin indsigt i hudpleje samt erfaringen fra hudscanningsvirksomheden, der var stifterens første virksomhed, til at tilbyde hudpleje.

Hos klinikken kan man få forskellige behandlinger, og der er også tilknyttet flere hudlæger, så man kan få en ordentlig behandling til sin hud.

Grundlaget for klinikken, som hedder AMBULATORIET, er den videnskabelige tilgang, som kommer fra stifterens ingeniørbaggrund. En grundig analyse med scannere kan afsløre, hvad huden har brug for, og hvilken tilstand, huden er i.

Når man har fundet ud af det, kan hudlægerne på klinikken bedre give deres vurdering af, hvad der vil være mest gavnligt i forhold til at få en flot og sund hud.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Rain
12
15º - 10º
93%
2.66 km/h
13.73
8.08
ons
12.8
9.5
tors
13.59
9.63
fre