coronavirus

Coronasmitte: Derfor skal du gå på apoteket online

Artiklen indeholder reklamelinks

De fysiske apoteker frygter coronasmitte og nægter kunderne adgang. Derfor er der god grund til at gå på et apotek online. Læs om det her.

Den meget omtalte coronavirus har taget Danmark med storm, efter at den første dansker, en TV2-medarbejder, er blevet bekræftet smittet med coronavirus efter en skitur til det nordlige Italien i sidste uge.

I øjeblikket er der 21 coronasmittede i Danmark, og Sundhedsstyrelsen forventer, at tallet vil blive ved med at stige, og at flere danskere vil blive smittet i løbet af de kommende uger. Det har fået Danmark til at gå i fuldt beredskab, og myndighederne har blandt andet også anbefalet, at man bliver hjemme i 14 dage, hvis man har besøgt nogle af de udsatte steder som Kina, Iran, en region i Sydkorea og det nordlige Italien – også selvom man ikke er smittet med coronavirussen.

Men det er ikke kun de danske myndigheder, der er gået i beredskab mod den meget omdiskuterede Coronavirus. Nu har de fysiske apoteker i Danmark også hævet deres beredskab for at undgå smittefare blandt deres kunder.

Fysiske apoteker nægter adgang grundet frygt for coronasmitte

Flere af de danske fysiske apoteker har hævet deres beredskab og nægter deres kunder adgang, hvis de har symptomer på coronavirus, og de har besøgt et af de udsatte lande. DR Nyhederne skriver om, at eksempelvis Taastrup Apotek advarer kunderne mod at gå ind på apoteket via et ophængt skilt i apotekets vindue, hvis kunderne har symptomer på coronavirus og besøgt et af de udsatte lande.

Er du i tvivl, om du har coronavirus, er det en god idé at holde øje med symptomerne på virussen. De almindelige symptomer på coronavirus er feber, hoste, åndenød, vejrtrækningsproblemer, ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed samt mave- og tarmproblemer. Hvis du oplever nogle af disse symptomer, har du muligvis coronavirus, og der er dermed en risiko for, at du kan blive nægtet adgang på mange fysiske apoteker landet over på grund af smitterisiko.

Sundhedsstyrelsen anbefaler samtidig, at man ikke går til lægen, hvis man oplever symptomer, og man har mistanke om, at man er smittet med coronavirus. Det skyldes, at man kan risikere at smitte andre personer i venteværelset, hvis man møder op på lægeklinikken. Man bør derfor i stedet ringe til lægen eller vagtlægen, hvis man har symptomer og mistanke om, at man er smittet.

coronavirus-apotek-online

Undgå smitterisiko på et apotek online

På grund af smitterisiko må du altså hverken tage på et fysisk apotek eller gå til lægen, hvis du har symptomer på coronavirus og opholdt dig i de udsatte områder. Derfor er der også god grund til at gå på et apotek online.

Her er du ikke i fare for at smitte nogen, fordi du kan sidde hjemmefra og handle online på apoteket på din computer, tablet eller telefon og få det leveret hjem til dig selv. Har du brug for receptpligtig medicin, er det også muligt at købe dette på mange apoteker på nettet, så længe du har en gyldig recept på medicinen.

På et apotek online er det desuden også muligt at skrive eller ringe til apotekspersonalet, hvis du har spørgsmål til dine symptomer, hvilket produkt du skal vælge, eller du har andre tvivlsspørgsmål. Du kan dermed få den samme hjælp ved at handle på et apotek online, som du ville kunne på et fysisk apotek – her er du bare ikke i risiko for at smitte andre, og du kan sidde i ro og mag og handle lige præcis det du har brug for.