Løbebånd og elcykler bør overvejes i danske virksomheder

Artiklen indeholder reklamelinks

En amerikansk undersøgelse viste, at for hver eneste dollar brugt på at promovere sundhedshensyn, til at sponsorere abonnementer til fitnesscentre, til at sætte sund mad på menuen i kantinen og så videre fik virksomheden 3-5 dollars igen.

Investeringen kom igen, da medarbejderne var i stand til at producere mere, når de spiste en sund kost og samtidigt holdt sig i form med regelmæssig motion.

De danske virksomheder har flere gode muligheder, hvis de ønsker at lave en investering med 3-500 % tilbagekast i form af deres medarbejderes helbred.

To anvendte muligheder for at finde plads til lidt motion i hverdagen er henholdsvis løbebånd og elcykler.

Til arbejde..

Elcyklerne bruges, når medarbejderen skal til arbejde.

I stedet for at tage den dyre, forurenende og, om man vil, for-fedende bil, tager man cyklen til arbejde.

Med en elcykel – en cykel, hvor der er monteret en lille elmotor, der fx hjælper op af bakke, hjælper til at komme op på 25 kilometer i timen eller lignende – øges incitamentet for medarbejderen til at tage cyklen på arbejde. Det er nemmere at komme afsted og det går hurtigere end med en almindelig cykel.

Undskyldningen om, at til og fra arbejde er op ad bakke begge veje, eller at det tager ekstraordinært lang tid, må hurtigt vige for elcyklerne.

Og på arbejde..

De medarbejdere, der har ekstra meget energi, eller de medarbejdere, der alligevel ikke endte med at tage cyklen til arbejde, kan overvej et løbebånd til kontoret.

Har medarbejderen først fået et hæve- og sænkeskrivebord, kan et løbebånd placeres under skrivebordet og igangsættes, mens medarbejderen laver sit almindelige arbejde.

Hvis løbebåndet blot sættes til almindelig gang kræver det ikke megen tankegang at arbejde samtidigt med, at man går frem ad. Med de rigtige løbesko er det en super øvelse, der holder gang i kroppen. Det er for nemt at falde tilbage i kontorstolen ellers.

Hæve- og sænkeskrivebord

Hvis der ikke er penge til elcykler eller løbebånd til alle medarbejdere, kan man starte med alene at sponsorere hæve- og sænkeskriveborde. Det er skriveborde, hvor medarbejderen har mulighed for at justere højden alt efter, om denne ønsker at stå eller sidde.

Det er ikke definitivt bedre enten at sidde eller at stå, mens man er på arbejde. Man siger, at den næste stilling altid er den bedste. Det vigtige er at holde sig i bevægelse og ikke sidde ned i mere end en time eller to ad gangen før end man skifter til stående stilling igen.

Dovne og usunde medarbejdere koster mange penge

På en almindelig arbejdsuge, 37 timer, er der stor forskel på, hvor meget fakturerbart arbejde eller effektiv arbejdstid, to medarbejdere leverer.

Forskellen ligger i udgangspunktet. Regelmæssig motion og sund kost skaber en sund krop, der kan holde til at arbejde meget, og et stærkt sind, der kan klare konstant koncentration i længere tid ad gangen.

En sukkerafhængig og doven krop er, i modsætning hertil, ikke meget værd. Behovet for sukker skaber mange pauser og den hurtige stigning i blodsukkeret efterfølges af et lige så hurtigt fald og behov for mere sukker. Det er en ond cirkel, der kan koster arbejdsgiveren mange penge.

For hver krone investeret får man 3-5 igen[1]. Det er stof til eftertanke.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Rain
12
15º - 10º
93%
2.66 km/h
13.73
8.08
ons
12.8
9.5
tors
13.59
9.63
fre