Hvis virksomheden går, ned mens den IT-ansvarlige er på ferie

Artiklen indeholder reklamelinks

Hvis virksomheden går, ned mens den IT-ansvarlige er på ferieNetop nu hvor påskeferien er over os, er mange danskere på ferie. Det gælder også virksomhedsejere og deres IT-ansvarlige. Hvad sker der for virksomheden, hvis websitet går ned, mens den IT-ansvarlige er på ferie?

Hvis ikke virksomheden i forvejen har taget stilling til, hvad der sker ved nedbrud af websitet, så er det om at komme i gang. Der findes flere løsninger på dette problem, som ligeledes kan gøre dig uafhængig af den IT-ansvarlige.

For en virksomhed, som lever af at sælge produkter eller andre online ydelser på internettet, kan det være et stort tab, hvis websitet går ned mens den IT-ansvarlige er på ferie.

Outsourcing til de professionelle

Det er en rigtig god idé, at outsource din IT-drift til de professionelle.

  1. Det er vigtigt, at du har et hold professionelle stående klar til at hjælpe dig, hvis der skulle opstå problemer, dette gælder især i ferieperioderne som sommerferien. Hvis det uheldige skulle ske, at din server går ned, så står de klar til at hjælpe dig med at sætte den op igen. Dog er det vigtigt at du har en god IT-sikkerhed, da det forhåbentlig vil forhindre at dette nogensinde vil komme til at ske.
  2. Du betaler kun for den hjælp du får. Det vil sige at du betaler når IT-sikkerheden opsættes, hvis serveren går ned og de kommer for at hjælpe dig med support.

Din IT-drift kan du outsource til de professionelle uden der er faste omkostninger. Her kan du lave en aftale om, at du betale for den hjælp du får. Du kan også sagtens få en fast pris, hvor hjælpen er indregnet.

Hvis du følger disse råd, så kan du roligt tage på ferie uden af skulle have uro i sindet om, hvad der ville ske hvis din website går ned, mens du eller den IT-ansvarlige er på ferie.

En emergency recovery plan i baglommen

Det er vigtigt for en virksomhedsejer altid at tænke på, at kunne holde virksomheden i live uanset nedbrud. Det handler kort sagt om at have en emergency recovery plan klar. Du skal vide med sikkerhed, hvad der sker, hvis virksomhedens IT går ned og ligeledes, hvordan det hurtigt kommer op og køre igen. Sidst men ikke mindst er det vigtigt, at vide hvordan virksomheden klarer sig under selve nedbruddet.

IT-sikkerheden bør de professionelle tage sig af, på den måde risikerer du ikke at komme ud for en lignende situation og sikrer derfor virksomheden bedst muligt.

Det er ligeledes vigtigt i en virksomhed at udarbejde en IT-sikkerhedspolitik blandt alle de ansatte. Den bør du selv være med inde over som ejer af virksomheden. Det kan være du kommer ud for en situation, hvor du er i Danmark og din IT-ansvarlige er på ferie sammen med hans computer og alt det fortrolige information bliver stjålet. Nu er du igen i en skidt situation. En IT-sikkerhedspolitik giver medarbejderne klare rammer om, hvordan de skal agere både under arbejdet, hvilke links de ikke bør klikke på, og hvad de skal gøre i en sådan situation.

Kan virksomheden være for lille til IT-beredskab?

Når du outsourcer din IT-drift til de professionelle kan man sige at du skaber et beredskab for virksomheden. Mange mennesker kan nu sidde tilbage og tænke, er min virksomhed for lille til et sådant beredskab? Der er et simpelt svar:

Kan din virksomhed overleve flere uger uden et website eller nogen former for internetforbindelse, så er et IT-beredskab ikke nødvendigt. Men hvis man har en lille medarbejderstab og har ganske få kunder, men stadig har behov for konstant internetforbindelse og ikke et nedbrud på websitet, så har du stadig behov for et IT-beredskab.

Det er derfor vigtigt, at få styr på IT-sikkerhed og skabe en emergency recovery plan i god tid.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Light Rain
12
15º - 10º
93%
2.66 km/h
13.73
8.08
ons
12.8
9.5
tors
13.59
9.63
fre