Uanset om det er første gang, at jeres virksomhed skal vælge et HR system, eller om I blot er ved at udskifte jeres nuværende system, kan det virke uoverskueligt og rigtig svært at danne sig et overblik over processen, samt hvilket system I skal ende med at vælge.
Og dette kan somme tider føre til, at man er tæt på at give op, før man overhovedet er kommet i gang.
På nettet findes der et hav af forskellige artikler og tjeklister, der guider og rådgiver om emnet, men fordi at alle virksomheder er så forskellige og individuelle, findes der ikke én løsning, som passer til alle.
Derfor bør I internt i virksomheden i stedet starte med at søge efter spørgsmål og svar, som I kan stille jer selv for at blive klogere på, hvad det præcis er, I ønsker af et HR-system i jeres virksomhed.
Herunder har vi samlet tre eksempler på spørgsmål, som kan være gode at begynde med i jeres proces, når I skal vælge et nyt HR-system.
Når det kommer til HR-systemer, er det stor forskel på de forskellige typer, der findes på markedet. Både når det kommer til, hvilke HR-processer systemerne dækker over og i forhold til funktionalitet af de forskellige systemer.
Derfor kan det hurtigt blive svært at finde rundt i, men for at undgå at blive forvirrede er det en god idé, at I her overvejer, om jeres virksomhed eksempelvis har planer om at gøre flere af jeres HR-systemer digitale inden for nærmeste fremtid.
Er dette tilfældet, kan det nemlig give rigtig god mening for jer, at vælge et HR-system der tilbyder en bred løsning, som dækker både jeres nuværende og fremtidige behov.
På denne måde undgår I, at skulle ud og købe et nyt system igen.
Hvis I allerede har et HR-system på nuværende tidspunkt, som I ønsker udskiftet, er der sikkert ting ved den løsning, som I har nu, der fungerer godt, og ting som fungerer mindre godt.
En god idé når I skal finde et nyt HR-system er, at danne jer et overblik over hvad I ønsker at beholde, og hvad I savner ved jeres nuværende system. Dette gør det langt nemmere at vurdere de forskellige systemer, som findes på markedet.
Afslutningsvist er det især også vigtigt, at I sætter jer ned sammen i virksomheden, og får defineret, hvad det er for et problem, jeres nye HR-system skal hjælpe jer med at løse.
Uanset hvilken problemstilling I finder frem til, vil en afklaring om denne helt sikkert være med til at guide jer i den rigtige retning.
Eksempler på problemstillinger kunne fx være, hvis I har brug for at automatisere manuelle ledelsesprocesser, hvis jeres nuværende HR-system ikke opfylder, de behov I har, eller hvis implementeringen af et nyt HR-system eksempelvis skal være en del af en større indsats med formålet om digitalisering.
Vi håber, at de overstående eksempler på spørgsmål har givet jer inspiration til, hvilke overvejelser jeres virksomhed bør gøre, inden I tager det endelig valg af nyt HR-system.
Disse tre spørgsmål var kun eksempler, og derfor kan I helt sikkert komme på nogle flere, når I først kommer i gang.