Artiklen indeholder reklamelinks
Vintermånederne er forbi for denne omgang, og foråret er snart over os. Det betyder desværre ikke, at de glatte fortove er historie. De udgør stadig en risiko for mange af landets fodgængere. På grund af de de seneste mange års ulykker, hvor fodgængere er gledet eller faldet på glatte fortove og er kommet galt af sted, har mange dog taget deres forbehold, når de går udenfor i vintermånederne.
Det handler for mange især om at beskytte knæene, som adskillige danskere døjer med smerter i. Her bruger mange de såkaldte knæbandager (kaldes også knæbind), som både kan forebygge skader og smerter i knæet, men samtidig også kan afhjælpe disse, hvis uheldet allerede har været ude.
De fleste kender sikkert til frygten for, at kunne glide hvornår det skal være på et fortov i vintermånederne. Folk bliver tit nervøse og er dermed mere anspændte, hvilket giver stivhed i kroppen, som fører til at den hurtige reaktionsevne bliver nedsat, såfremt man glider på det glatte underlag.
Ved brug af knæbandager på daglig basis har et stigende antal forbrugere oplevet, at de både er mere trygge i deres daglige gang, og samtidig ikke mærker nær så meget til deres eventuelle knæskader – dette gælder både uden- og indenfor.
Knæbandager betyder dermed ifølge mange nye tal og undersøgelser altså færre alvorlige uheld – specielt på glatte fortove, hvor myndighederne i de senere år har registreret et stigende antal uheld, hvor folk er gledet grundet fortovet enten ikke er blevet skrabet for sne, eller fordi der under sneen har dannet sig et islag, som er yderst besværligt at fjerne, når frostgraderne sætter ind.
I dag findes der både knæbind og bandager til forskellige aktiviteter. Knæbandager er altså ikke blot noget, som man kun kan have brug for på sportsbanen. I den daglige gang udsætter danskerne sig selv for flere risikobetonede situationer, hvor knæene kan være særligt udsatte – f.eks. når vi spadserer hen ad fortovet, mens der ligger sne.
Eksperterne som vi har været i kontakt med anbefaler derfor, at man køber sine knæbandager efter, hvornår at man skal bruge dem. Til daglig gang i hjemmet og på arbejdet kan et blødere knæbind med mere fleksibilitet og luft være passende, mens man under sport kan have større behov for en knæbandage, der beskytter i tilfælde af hårde fald.
Er man derfor ude at løbe en tør i frostgrader, og hvis vejene er glatte, så kan en hård bandage beskytte knæene i tilfælde af fald og dermed spare dig for mange kommende knæsmerter.
Én ting er at falde og slå sig på et glat fortov. Noget andet er at skulle leve med de eftervirkninger, som et uheld kan medføre. Mange uheldige danskere oplever desværre, ifølge flere statistikker, at smerter i knæet eksempelvis er en hyppig følgevirkning af et gammelt uheld.
For nogle udvikler dette sig sågar til decideret slidgigt i knæet, hvilket stort set aldrig kan helbredes helt, men kun dulmes og holdes nede ved hjælp af forskellige medikamenter. Vil man derfor holde knæene sunde og raske, er et køb af et par solide knæbandager et godt sted at starte.