Stress kan ikke løses med smertestillere

Smertestillende medicin kan ikke behandle stress

Artiklen indeholder reklamelinks

Stress kan ikke løses med smertestillere

For nogle siger det måske lidt sig selv, at smertestillende medicin som Pamol og Panodil ikke kan lindre symptomerne på stress, men der er altså mange, der indtager lægemidlerne, når de føler sig presset, eller er stressede.

Der er mange, der ikke formår at håndtere en presset hverdag, og når man føler sig stresset, hvis det ofte smitte af på immunforsvaret, hvilket vil sige, at man er mere tilbøjelig til at føle sig syg. Stress kan desuden forårsage hovedpine og muskelsmerter, hvilket mange prøver at kurere med smertestillende medicin.

Hvis årsagen til smerterne eller sygdommen er stress, er smertestillende medicin ikke måden at behandle på. Medicinen er nemlig meget uegnet til at behandle stress, og man bør derfor i stedet se på, hvilke faktorer der spiller ind, når man oplevet hovedpine eller hyppig sygdom. Hvis det skyldes, at man erfor presset i hverdagen, er smertestillende medicin bestemt ikke løsningen.

Vi tager smertestillende som aldrig før

Vi spiser mange smertestillendeGennem de seneste par år har man oplevet en markant stigning i brugen af smertestillende håndkøbsmedicin som for eksempel Pamol og Panodil. Vi danskere er altså hurtigt tilbøjelige til at indtage smertestillende medicin, så snart vi har hovedpine eller andre former for smerter.

De fleste indtager smertestillende medicin, fordi de har hovedpine, men de tænker altså ikke over, hvad der er årsagen til den hyppige hovedpine. Det ville være bedre at ændre de ting i hverdagen, der trigger hovedpinen.

Smertestillende medicin er nemlig ikke helt ufarligt på trods af, at det kan købes i håndkøb. Overmedicinering kan have alvorlige bivirkninger, og man bør derfor tænke sig om en ekstra gang, inden man indtager smertestillende medicin. Når man overmedicinerer sig selv, er der risiko for at fremkalde hovedpinen. På den måde får den smertestillende medicin altså den modsatte virkning.

Der er også set eksempler på mere alvorlige bivirkninger som for eksempel indre blødninger. Det er altså vigtigt at finde kernen i problemet – altså årsagen til hovedpinen. Det giver nemlig mulighed for at behandle der, hvor det er nødvendigt fremfor altid at behandle med smertestillende lægemidler.

Stress og sundhed går hånd i hånd

Sund mad er vigtigt mod stress

Flere og flere danskere føler sig stresset, præcis på samme måde som, at der bliver solgt langt mere smertestillende medicin end førhen. Det er ikke en tilfældighed. Når man er stresset, smitter det af på sundheden. Mennesker der føler sig stresset, får ikke dyrket motion, og har ofte tendens til at drikke mere alkohol, ryge og generelt leve mere usundt.

Når man lever usundt, smitter det ofte af på immunforsvaret. Man får ikke de vitaminer og mineraler, som man har brug for, og kroppen får ikke den aktivitet, der skal til for, at den er i balance. På den måde er der altså en sammenhæng mellem stigningen i brugen af smertestillende medicin og det faktum, at flere og flere danskere føler sig stresset.

Panodil og Pamol er uegnet til behandling af stress

Både overmedicinering og stress kan have alvorlige konsekvenser for vores sundhed. Fejlagtig brug af smertestillende håndkøbsmedicin, kan give alvorlig bivirkninger, mens stress i høj grad kan smitte af på vores sundhed.

Hvis man føler sig stresset, er det afgørende at finde og behandle årsagen og ikke blot tage den nemme løsning. Smertestillende håndkøbsmedicin som eksempelvis Pamol og Panodil er altså uegnet til behandling af stress.

Hvis smertestillende medicin bruges fejlagtigt og i et for stort omfang, kan det have store konsekvenser, og det kan være svært at lægge medicinen fra sig, når man først har overmedicineret sig selv gennem længere tid.

Dagens aktier

Vejret

Aarhus
Overcast Clouds
-0
2º - -5º
91%
0.91 km/h
2.35
-2.01
fre
3.59
-1.56
lør
10.09
3.16
søn